Zizu&lenI gurmandkodásai

Szakácskönyv columbusi felhangokkal... Pesti és kecskeméti gyökerekkel... meg répával... sok répával!

Linkblog

St. Lawrence sajtos csirke ala Sári

2009.07.17. 10:03 | Leni | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

 

Sütőtál ( Serpenyő a fehérezéshez )
Valami tál a sajtmasszához
Sajtreszelő
Alufólia

Csirkehús mondjuk 1 mell 4-beszelve
vagy 4 felső comb

Oliva
Finomliszt -  a nem kötelező fehérezéshez

Sajtmasszához
25dkg reszelt sajtok vegyesen
1 tojás
1 mokkáskanál ételíz
frissen őrölt bors
1-2 teáskanál tejföl

 

 

 

 

 

 


 

Sajtreszelünk.

Húst besózzuk, ha van kedvünk megforgatjuk a lisztben és lefehérezzük a serpenyőben. A Sütőtálat kicsit beolivázzuk és belepakoljuk a husokat.

Tojást kibontjuk, tejföllel, ételízzel (amiből tényleg nem kell sok mert a hús be lett sózva!), borssal eldolgozzuk, és összeöntjük a korábban már lereszelt sajttal és elkeverjük, hogy massza legyen. Ha nagyon sűrű, adunk még hozzá tejfölt. Ha nem elég sűrű, adunk még hozzá sajtot. Akkor jó, ha éppen nem folyik!

Az egészet ráöntjük a húsokra, hogy elfedje azokat!
Lefedjük aluval és a sütőbe rakjuk 30 percre.
Aztán levesszük a fóliát és kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó ha pirul kicsit a sajt.

Nagyon fincsi, főleg párolt rizzsel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pulykagulya.blog.hu/api/trackback/id/tr841250966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: csirke sajtos sült
süti beállítások módosítása