Hozzávalók:
Sütő, tepsi
kés
műanyag, vagy más anyag, de a lényeg, hogy keverőtál
lábas
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
4 evőkanál olivaolaj
kb. 6 dl paradicsomsűrítmény (persze, hogy kecskeméti)
vöröshagyma
cukor
só
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
kicsi fokhagyma
sajt - bármilyen, pl kicsi füstölt,meg pannónia, trappista
paradicsom
szalámi
sonka
gomba
cukkini
A tészta:
Langyos tejben - fontos, hogy csak langyos legyen,és ne meleg, különben elpu
Zöldségeket, fokhagymát megpucoljuk, elmossuk.
Húst elmossuk, megöntjük olivával, besózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, megszórjuk köménnyel, rozmaringgal és jól meggyurmázzuk. Ha volt fűszerkeverék akkor azt is ráöntve gyurma. Majd beledobáljuk a kiolivázott sütőtálba. fokhagymát összenyomva a húsokra halmozzuk.
Zöldségegek összeaprítjuk és beledobáljuk a húsok közé. Aszalt szilvát vagy összevágva vagy egészben rádobáljuk.
Lefedjük és a 170 fokos sütőbe tesszük kb. 70 percre.
Aztán levesszük a fóliát és készre sütjük locsolgatás mellett.