Zizu&lenI gurmandkodásai

Szakácskönyv columbusi felhangokkal... Pesti és kecskeméti gyökerekkel... meg répával... sok répával!

Linkblog

Ami a csirkés penne...

2010.05.14. 22:35 | Leni | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

Nagyserpenyő, tészta főző fazék
Fedők
Villa, kis habverő
csirkemell mondjuk 1 egész
Bacon
hagyma
Só, bors, esetleg ételízesítő,

bazsalikom vagy rozmaring hangulat függvényében
és kicsi petrezselyem
liszt kb 1 ek
főzőtejszín

penne

Sajt











Húst megmossuk, csíkozzuk. Hagymát kockázzuk majd a backont is kiskockázzuk serpenyőbe hajítjuk és kezdjük kis olvián pirítani. Húst utánnadobjuk, közben sózzuk, borsozzuk, egyéb fűszerezzük. Kb. 4 percig fedő alatt átpároljuk az egészet. Aztán piritjuk egy kicsit.

Közben kis tégelyben kis tejszínt a lisztel villával, vagy a kis habverővel csomomentesre kevergetünk. Hozzáöntjünk még vagy 2 dl tejszint és nyakonöntjük vele a csirkét ha már az lepirult rendben. Az egészet elkeverjük és hagyjuk kicsit rotyogni. Közben főzzük meg a pennét. És reszeljünk valami sajtot.

Ha a tészta megvan, akkor a raguval leöntve és sajttal szórva tálaljuk.

Ha másnapra is szeretnénk akkor a melegítéskor lehet hozzá öneni egy kis tejszínt.

Fehér borral ajánlott fogyasztani. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pulykagulya.blog.hu/api/trackback/id/tr252003971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: csirke recept penne tejszin
süti beállítások módosítása