Hozzávalók:
Nagyserpenyő, tészta főző fazék
Fedők
Villa, kis habverő
csirkemell mondjuk 1 egész
Bacon
hagyma
Só, bors, esetleg ételízesítő,
bazsalikom vagy rozmaring hangulat függvényében
és kicsi petrezselyem
liszt kb 1 ek
főzőtejszín
penne
Sajt
Húst megmossuk, csíkozzuk. Hagymát kockázzuk majd a backont is kiskockázzuk serpenyőbe hajítjuk és kezdjük kis olvián pirítani. Húst utánnadobjuk, közben sózzuk, borsozzuk, egyéb fűszerezzük. Kb. 4 percig fedő alatt átpároljuk az egészet. Aztán piritjuk egy kicsit.
Közben kis tégelyben kis tejszínt a lisztel villával, vagy a kis habverővel csomomentesre kevergetünk. Hozzáöntjünk még vagy 2 dl tejszint és nyakonöntjük vele a csirkét ha már az lepirult rendben. Az egészet elkeverjük és hagyjuk kicsit rotyogni. Közben főzzük meg a pennét. És reszeljünk valami sajtot.
Ha a tészta megvan, akkor a raguval leöntve és sajttal szórva tálaljuk.
Ha másnapra is szeretnénk akkor a melegítéskor lehet hozzá öneni egy kis tejszínt.
Fehér borral ajánlott fogyasztani.