Ami kell kb. 4 embernek:
- 1 kg krumpli
- víz
- 6-7 db babérlevél
- só
- kb. 1 ek. zsiradék
(szerintem margarin, de Leni jobban szereti olajjal)- kb. 2 ek liszt
- 1 tk. őrölt paprika
(annak, aki pirosan szereti a főzeléket)- sok tejföl
Először is meg kell pucolni a krumpli, és karikákra vágni (kb. 1 cm széleségű karikákra). Meg kell mosni természetesen, utána pedig lábosban pont a krumplikat ellepő mennyiségű sós vízben a babérlevelekkel együtt puhára főzni.
Ha ez megvan, jöhet a rántás: A zsiradékot fel kell forrósítani, a lisztet beletenni, és kavargatva megpirítani. Ha kell bele a paprika, akkor azt most kell beletenni, de közben le kell húzni a tűzről, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz :( .
A rántást bele kell keverni a rotyogó lébe, és kb. 7 percig (ez bűvös szám) főzni vele. Most jöhet a tejföl, szerintem egy nagy dobozzal nyugodtan bele lehet tenni.
Finom hozzá a csevap/csevapcsicsa/csevapcsicsi, kinek hogyan tetszik.