Hozzávalók:
Sütőtál ( Serpenyő a fehérezéshez )
Valami tál a sajtmasszához
Sajtreszelő
Alufólia
Csirkehús mondjuk 1 mell 4-beszelve
vagy 4 felső comb
só
Oliva
Finomliszt - a nem kötelező fehérezéshezSajtmasszához
25dkg reszelt sajtok vegyesen
1 tojás
1 mokkáskanál ételíz
frissen őrölt bors
1-2 teáskanál tejföl
Sajtreszelünk.
Húst besózzuk, ha van kedvünk megforgatjuk a lisztben és lefehérezzük a serpenyőben. A Sütőtálat kicsit beolivázzuk és belepakoljuk a husokat.
Tojást kibontjuk, tejföllel, ételízzel (amiből tényleg nem kell sok mert a hús be lett sózva!), borssal eldolgozzuk, és összeöntjük a korábban már lereszelt sajttal és elkeverjük, hogy massza legyen. Ha nagyon sűrű, adunk még hozzá tejfölt. Ha nem elég sűrű, adunk még hozzá sajtot. Akkor jó, ha éppen nem folyik!
Az egészet ráöntjük a húsokra, hogy elfedje azokat!
Lefedjük aluval és a sütőbe rakjuk 30 percre.
Aztán levesszük a fóliát és kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó ha pirul kicsit a sajt.
Nagyon fincsi, főleg párolt rizzsel.