Hozzávalók:
Citromfacsaró, mérőedény
1,5 kg citrom
Cukor
Víz
bögre, kanál, kislábas
Kifacsarunk annyi citromot, hogy legyen kb. 6 dl citromlevünk.
Fél bögre vízben feloldunk 1-1,5 bögrényi cukrot. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy a vizet kislábasban felforraljuk, és ebben oldjuk fel a cukrot - sűrű lesz. Megvárjuk, míg kihül, beleöntjük a citromlevet, és jól összekeverjük.
Betesszük a keveréket egy jól záródó edényben - pl fagyisdoboz :) a mélyhűtőbe. Kb. 1 nap alatt megfagy.
Amikor hűs limonádéra szomjazunk, kiveszünk a dobozból 1-1,5 evőkanálnyi fagyott limonádésűrítményt, beletesszük egy 4-5 dl-s pohárba, ráspriccelünk szódát és kész.
Tehetünk bele mentalevelet is, úgy még finomabb.