Hozzávalók:
Sütő, éles kés, alufólia, klopfoló - vagy valami, amivel ütögetni lehet
Csirkemell - kb. 15 dkg/fő
Ananász, sonka - pl. Prágai sonka, sajt reszelve, só, bors, olaj
A csirkemellet megmossuk, és feldaraboljuk kb. 1 cm széles, lehetőleg nem túl kicsi darabokra. Kiklopfoljuk - de csak enyhén, majd egy tányérba kevés olajat öntünk, ebbe beletesszük a csirkedarabokat, és sózzuk, borsozzuk. Sóval csak óvatosan, mert a sajt és a sonka is sós!
Felkockázzuk az ananászt, kikészítjük a sonkát.
Egy darab alufóliát, kicsit(!) megkenünk olajjal, ráteszünk pár szelet husit - amennyit egy embernek szánunk - utána ráteszünk sonkát - egy szelet elég, majd ennek a tetejére az ananászt. Becsomaguljuk a rakást az alufóliába úgy, hogy a teteje is zárva legyen, és jöhet a következő csomag. Ahány ember, annyi...
Betesszük a sütőbe, és kb 200 fokon kb 20 percig sütjük. Ha már megpuhult a hús, kinyitjuk a csomagok tetejét, és mindegyikre szórunk reszeltsajtot, majd így, nyitva visszatesszük a sütőbe, és még kb 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon, esetleg meg is piruljon. Már nem kell 200 fokon, elég a 100-150 is :)
Aztán kivesszük,és pl. rizzsel megesszük.
Fehér borral ajánlott fogyasztani.