Gyors csirke almásoknak. Igazi tavaszi ízekkel.
Hozzávalók:
- nagy serpenyő, fedővel
- 3 db felső comb
- olívaolaj
- egy finom alma (apple) fele
- egy nagy hagyma negyede
- egy fél gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- köménymag
- kakukkfű
- kevés muszaka fűszerkeverék (from Crete)
- Addon: Feri-féle zöld fűszeres elkészített csirkemell - dúsítás, felújítás vagy amit akartok.
Csirkedarabokat jól megmossuk és fűszerezzük. Bedörzsöljük a fűszerekkel: só, bors, paprika, kakukkfű. Egy csipet köményt kapjon mindegyik csirkedarab, és hintsünk rá kicsit a muszakából - ez egy cseppet babéros, csípős dolog, de finom. Minden oldalát jól dörzsöljük be.
Serpenyőbe öntsünk kevés olajat, kezdjük hevíteni.
Közben a hagymát szálasra, a fokhagymát apróra vágjuk és az utóbbit a késlappal jól szétnyomjuk. Az almát kockázzuk.
A combokat bedobjuk a hevített olívába és kicsit pirítjuk. Mellédobunk mindent amit összevágtunk. A pirítás után öntünk alá egy deci vizet, és lefedjük, pároljuk.
Kb. 35 perc és a csirke jó lesz. Ha elfő a lé akkor tegyünk még alá, ne égjen le feleslegesen.
Addon: A kész csirkemellet félcentis medalionokra vágom, és kb. 35-percnél bedobom a serpenyőbe. Ha nincs elég szaft, akkor öntök alá kicsi vizet, és persze érdemes megkóstolni ilyenkor a szaftot, hogy kell-e még fűszer. Kicsit pároljuk a melleket is, had kapjon plusz ízeket.
Aztán fedő nélkül nagy lángon lepirítjuk a combok külsejét, és meg is vagyunk.
Akkor dolgoztunk jól, ha a hagyma és az alma elkezdett karamellizálódni - szétment és barna lett. Na az ami nagyon finom. Az egész művelet kevesebb mint egy óra.
Mi jázminrizzsel vagy bashmati rizzsel fogyasztjuk.
Előtte nem rossz választás a Zizz-féle brokkoli krém leves.