Zizu&lenI gurmandkodásai

Szakácskönyv columbusi felhangokkal... Pesti és kecskeméti gyökerekkel... meg répával... sok répával!

Linkblog

Ananászos csirkemell a'la Anikó

2010.05.14. 10:59 | ZizuXX | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

Sütő, éles kés, alufólia, klopfoló - vagy valami, amivel ütögetni lehet
Csirkemell - kb. 15 dkg/fő
Ananász, sonka - pl. Prágai sonka, sajt reszelve, só, bors, olaj

A csirkemellet megmossuk, és feldaraboljuk kb. 1 cm széles, lehetőleg nem túl kicsi darabokra. Kiklopfoljuk - de csak enyhén, majd egy tányérba kevés olajat öntünk, ebbe beletesszük a csirkedarabokat, és sózzuk, borsozzuk. Sóval csak óvatosan, mert a sajt és a sonka is sós!

Felkockázzuk az ananászt, kikészítjük a sonkát.

Egy darab alufóliát, kicsit(!) megkenünk olajjal, ráteszünk pár szelet husit - amennyit egy embernek szánunk - utána ráteszünk sonkát - egy szelet elég, majd ennek a tetejére az ananászt. Becsomaguljuk a rakást az alufóliába úgy, hogy a teteje is zárva legyen, és jöhet a következő csomag. Ahány ember, annyi...

Betesszük a sütőbe, és kb 200 fokon kb 20 percig sütjük. Ha már megpuhult a hús, kinyitjuk a csomagok tetejét, és mindegyikre szórunk reszeltsajtot, majd így, nyitva visszatesszük a sütőbe, és még kb 10 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon, esetleg meg is piruljon. Már nem kell 200 fokon, elég a 100-150 is :)

Aztán kivesszük,és pl. rizzsel megesszük.

Fehér borral ajánlott fogyasztani.

A bejegyzés trackback címe:

https://pulykagulya.blog.hu/api/trackback/id/tr712002284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása