Hozzávalók:
Lábos, 4L-es, fedővel és fakanállal.
Egy kancsó, nem árt.Pulykacomb kb 50 dkg
Oliva olaj
4Liter vízHagyma, 1-2 fej
Sárgarépa 3-4
Fehérrépa 2
Zellergumó 1/4
Petrezselyem zöldje, más néven metélő petrezselyem
Karalábé.
Fokhagyma, 1-2 gerezd!
Paradicsom ( 5 koktél vagy 1 normális )
Zöldpapesz darab, csipős. ( kihagyható )
Krumpli. Kb 4-5 kisebb gumó.Fűszerek: pirospaprika (édes), vegeta, bors, szárított petrezselyem,
köménymag (egész), só.
Zöldségeket megpucoljuk, elmossuk.
Húst lemossuk, kockákra vágjuk.
Hagymát "kiskockázzuk".
Kancsóba, ha van, vizet tározunk.
Pici olivát a lábasban hevítünk, és rádobjuk a hagymát, kevés sót.
Dinsztelünk.
Közben összevágjuk a rengeteg egyéb zöltségek közül az alábbiakat:
- Répát, fehérrépát ahogy akarjuk.
- Zellergumót nagyra hagyjuk
- Karalábét, ahogy gondoljuk
- Zöldpapeszt szintén
Szólunk Zizznek, hogy dobja bele a húst meg némi köménymagot a hagymába és "fehérrezze" le a húst.
Utána rádobunk 4 kávéskanál pipospapeszt a húsra. (Mint a pörinél!)
Elkeverjük és még mielőtt megégne, felöntjük vízzel.
Jöhet a 3-4 kávéskanál vegeta, bors, szárított petrezselyem.
Aztán az összes zöldség, ne hagyjunk ki semmit: répák, karalábék, zellergumó, fokhagyma, paradicsom, papesz darab.
Felöntjük 4L-ig a lábost és hagyjuk megrottyanni és utána kis lángon főzzük.
Közben iszunk egy pohár bort, ha tehetjük.
Megpucoljuk a krumplikat és kockázzuk, krumplis módon.
Ha majd megfőtt minden, a krumplit is beletesszük és készre főzzük.
Ennyi!
Ha tehetjük, sillert iszunk hozzá!